Ben je gedekt als je in quarantaine bent geplaatst of niet kan werken door het coronavirus?

Al enkele weken gooit de corona-epidemie ons hele leven overhoop. We moeten de overheidsmaatregelen strikt opvolgen om te vermijden dat we besmet raken.

Maar wat als je besmet bent en niet kan werken? Of als je preventief in quarantaine moet? Ben je gedekt door je verzekering Gewaarborgd Inkomen?

Arbeidsongeschikt door het coronavirus?

Ben je besmet met het coronavirus en niet in staat om te werken? Jouw verzekering Gewaarborgd Inkomen komt normaal tussen als je na een ziekte (of ongeval) niet meer in staat bent om je beroepsactiviteit uit te oefenen. Het coronavirus is geen uitzondering op die regel. Het wordt beschouwd als een ziekte die jouw fysieke integriteit aantast. Je verzekeraar zou dus tussenkomst moeten verlenen volgens de voorziene contractuele voorwaarden. Meestal voorzien dit soort contracten wel in een wachttijd of minimumduur. Is de wachttijd bijvoorbeeld een maand, dan krijg je een vergoeding vanaf de tweede maand ziekte.

In quarantaine geplaatst?

Als je preventief in quarantaine bent geplaatst, bijvoorbeeld omdat je in contact bent geweest met een besmette persoon, dan word je niet als ziek beschouwd. Je fysieke integriteit is niet aangetast en dus niet de reden waarom je je professionele activiteit eventueel niet verder kan uitvoeren. De verzekering Gewaarborgd Inkomen verleent geen tussenkomst.

Ben je besmet met het coronavirus en wil je een verzekering afsluiten?

Je hebt het virus opgelopen, maar je hebt geen verzekering Gewaarborgd Inkomen. Om jezelf en je dierbaren te beschermen, wil je graag een verzekering afsluiten. Helaas, om een verzekering Gewaarborgd Inkomen af te sluiten, moet je een beroepsactiviteit uitoefenen. Je kan dit soort verzekeringen niet afsluiten als je al ziek bent en niet kan werken. Zodra je hersteld en weer een tijd aan het werk bent, kan dit natuurlijk wel. De medische formaliteiten blijven van toepassing. 

Vragen? Contacteer mij

Verschillende scenario's zijn mogelijk en de dekking kan variëren naargelang je verzekeraar. Wil je weten of je goed verzekerd bent? Wil je een aanvraag tot tussenkomst indienen? Neem contact met mij op. Ik bekijk je persoonlijke situatie en beantwoord graag je vragen.